top
spacer spacer
 
 
 
16 juni 2019
Nederlands Kampioenschap Cheerleading
17-06-2018 - lees verder...
2 voorrondes voor het NK Cheerleading 2019 dat plaatsvindt op 16-06-2019 - lees verder...
DCA Deelnemerschap
Let op! Wijzigingen per 01-01-2019 in het DCA Deelnemerschap- lees verder...
24 t/m 26 april 2019 Het Officiële WK Cheerleading 2019 -lees verder...
28-30 juni 2018 Het Officiële EK Cheerleading 2019 -lees verder...
 
 

Allereerst willen wij u van harte welkom heten op de website van de Dutch Cheerleading Association, hét officiële orgaan voor Cheerleading & Cheerdance in Nederland.

Het doel van de DCA is het bevorderen van het beoefenen van Cheerleading en Cheerdance in Nederland volgens de richtlijnen en categorieën van de wereld Cheerbond, ICU en de Europese Cheerbond, ECU.

Dit bereikt de DCA door:

  • Het bevorderen van de organisatie van toernooien op nationaal en internationaal gebied.
  • Het organiseren van opleidingscursussen voor trainers en juryleden, geheel in overeenstemming met de internationale richtlijnen van de ICU.
  • Het op alle mogelijke wijzen bevorderen en steunen van het beoefenen van Cheerleading en Cheerdance door de jeugd.

De DCA is aangesloten bij dewereld Cheerbond (ICU) en de Europese Cheerbond (ECU), wordt ondersteunt door en werkt nauw samen met de International All Star Federeration (IASF), Elite Cheerleading Germany en Varsity USA.

Ervaring en expertise
De brede ervaring en expertise op het gebied van Cheerleading en Cheerdance door samenwerking met gerenommeerde internationale cheerleading-organisaties, - bonden en instellingen zoals de Internationale Cheerbond ICU, de International All Star Federeration, Elite Cheerleading en Varsity is hierdoor uniek in Nederland.

Doelstelling
De doelstelling van de DCA kenmerkt zich door de manier van samenwerking met de bij ons aangesloten (individuele) atleten, coaches, clubs, verenigingen en zelfs bedrijven.
De dans- en toernooirichtlijnen van de DCA worden in samenspraak met de bij ons aangesloten (individuele) atleten, coaches, clubs, verenigingen tot stand gebracht en kunnen ieder jaar op de algemene deelnemersvergadering op verzoek besproken worden. Beknopte informatie over onze organisatie treft u hier aan.

Richtlijnen
Deze richtlijnen zijn zodanig aangepast dat het voor een ieder, welke stijl of niveau dan ook, mogelijk is om bij de DCA de Cheer sport te beoefenen. Er zijn geen verplichte figuren in de richtlijnen opgenomen daar wij van mening zijn dat een deelnemer alleen dat moet uitvoeren wat hij/zij daadwerkelijk beheerst. Wel zijn enkele beperkingen opgenomen in onze richtlijnen die erop gericht zijn onze deelnemers te beschermen en zodoende blessures te voorkomen.

Deelnemers
Bij de DCA bestaat er geen verschil tussen de zogenaamde “Grote” en “Kleine” dansscholen, sportscholen, clubs en verenigingen. Iedere aangesloten club, sportschool en vereniging is deelnemer en wordt dan ook als zodanig behandeld. Deelnemers kunnen de faciliteiten die DCA biedt benutten. Zoals b.v. deelname aan wedstrijden, trainingskampen, ondersteuning bij uitzending naar EK of WK, opleidingsfaciliteiten en administratieve hulp. Deelnemers hebben beperkt inspraak. Verder wordt iedereen, met inachtneming van de geldende DCA richtlijnen, zoveel mogelijk geholpen door het bestuur. Ieder bestuurslid is aanspreekbaar, natuurlijk indien de tijd dit toe laat.

Is uw interesse gewekt?
Bezoek dan eens een van onze evenementen.

 
 
 
 
 
bottom
 
 
© 2009 - Dutch Cheerleading Association - Website by Studio Pinto - Laatste update: