top
spacer spacer
 
 
 
16 juni 2019
Nederlands Kampioenschap Cheerleading
17-06-2018 - lees verder...
2 voorrondes voor het NK Cheerleading 2019 dat plaatsvindt op 16-06-2019 - lees verder...
DCA Deelnemerschap
Let op! Wijzigingen per 01-01-2019 in het DCA Deelnemerschap- lees verder...
24 t/m 26 april 2019 Het Officiële WK Cheerleading 2019 -lees verder...
28-30 juni 2018 Het Officiële EK Cheerleading 2019 -lees verder...
 
 

De Dutch Cheerleading Assosciation (Nederlandse Cheerleading Associatie) is het officiële orgaan voor cheerleading & cheerdance in Nederland en bestaat uit deelnemende verenigingen, clubs en organisaties die samen willen groeien tot 1 stem voor allen die toegewijd zijn aan de positieve vooruitgang van Cheerleading in Nederland.

De DCA wil dat zoveel mogelijk individuen en organisaties in Nederland bijdragen aan de principes en idealen die vorm geven aan de DCA. De DCA is zo gestructureerd dat zij kan zorgen voor een gebalanceerde inbreng en heeft een bestuurlijke basis in de verschillende fases van ontwikkeling waarin Cheerleading zichzelf bevindt in Nederland. De DCA dient als krachtige voorstander voor hen die oprecht toegewijd zijn aan de vooruitgang van Cheerleading en in het bijzonder voor de jonge atleten die deelnemen.


NON - PROFIT

De DCA is een non-profit, nationaal bestuurlijk orgaan en is correct en legaal geregistreerd als zodanig. Haar missie en doel zijn strikt genomen vooruitgang te boeken in de sport. Geen enkele coöperatie of individuen kunnen er financiële voordelen uithalen.

INTERNATIONALE ONDERSTEUNING

De DCA heeft de volle steun van de volgende gerenommeerde internationale cheerleading- organisaties, -bonden en instellingen:

  • de Internationale Cheerbond (ICU)
  • de Europese Cheerbond (ECU)
  • de Internationalel All Star Federeratie (IASF)
  • Elite Cheerleading Duitsland
  • Varsity Amerika

Zonder deze steun zou de DCA niet kunnen bestaan.

De internationale Cheer bond, ICU, bestaat uit meer dan 100 (!) landen die lid zijn en die toegewijd zijn aan de positieve vooruitgang van Cheerleading over de gehele wereld. Organisator van het officieel erkende Wereldkampioenschap Cheerleading.

De Europese Cheer bond, ECU, bestaat uit meer dan 36 (!) landen die lid zijn en die toegewijd zijn aan de positieve vooruitgang van Cheerleading in Europa. Organisator van het officieel erkende Europese kampioenschap Cheerleading.

De Internationale All Star Federeratie, IASF, houd zich bezig met het focussen op de uitbreiding van een primair element van haar missie, welke is het aanmoedigen en koesteren van ‘gezonde’ wedstrijden en regel ontwikkeling voor clubs en teams op een Internationaal niveau.

Elite Cheerleading Duitsland is Europa’s grootste organisatie op het gebied van Cheerleading.
Jaarlijks organiseren zij kampioenschappen, workshops en trainingskampen. Tevens leveren zij benodigdheden voor Cheerleading en zijn zij uitgever van het magazine ‘Inside European Cheerleading’

Varsity is sinds de oprichting in 1974 de drijvende kracht achter de dynamische en atletische sport Cheerleading zoals wij die vandaag de dag kennen. Door het combineren van energiek entertainment en traditioneel school leiderschap heeft Varsity in bijna 40 jaar de ontwikkeling van Cheerleading in een internationaal fenomeen verandert met meer dan een miljoen Amerikaanse jongeren en een snelstijgend aantal deelnemers, wereldwijd.

De nauwe en opbouwende werkrelatie van deze organisaties heeft een positief effect op de nationale en internationale groei van Cheerleading en zorgt tevens voor het veilig stellen van een ‘gezonde’ en veilige omgeving voor haar deelnemers.

BESTUUR

De bestuursraad van DCA wordt nu nog vertegenwoordigd door Stichting Soneo maar zal dit jaar vertegenwoordigd worden door een eigen bestuur alsmede verschillende gebieden in Nederland waar Cheerleading bestaat. Individuen, die de specifieke clubs, verenigingen en organisaties vertegenwoordigen en die ervaring hebben in onze sport, komen in aanmerking voor posities in de raad, maar kunnen ook in aanmerking komen voor een taak in de verschillende commissie die momenteel gevormd worden.

De DCA gaat door met het accepteren van nieuwe leden van clubs, verenigingen en organisatie vanuit heel Nederland. De DCA zal, atleten die nog geen opgerichte club, vereniging of organisatie hebben, voorzien van een algemene aanbeveling en zal zo veel mogelijk assisteren in het proces. Ondanks dat, heeft elke club, vereniging en organisatie eigen specifieke voorwaarden om officieel erkend te worden.

De DCA waardeert alle bijdrages van alle clubs, verenigingen en organisaties die zorg dragen voor de ontwikkeling van Cheerleading in Nederland. De DCA werkt nauw samen met iedereen in deze stimulerende inspanningen.

 
 
 
bottom
 
 
© 2009 - Dutch Cheerleading Association - Website by Studio Pinto - Laatste update: